facebook
КУХНЯ

Простий рецепт грушевого варення, яке сподобається вашій родині!

Грушеве варення завжди було фаворитом наших бабусь. Груша має насичений смак і аромат, перед яким не можна встояти. Даний рецепт підійде всім по смаку, а ще його можна додавати до різноманітних випічок і десертів!

РЕКЛАМА

Інгредієнти:

  • Груші літніх сортів 1 кг.;
  • Цукор пісок 1 кг.;
  • Чиста вода 2 склянки;
  • Лимон 1 шт.

Спосіб приготування:

РЕКЛАМА

Помийте груші, виріжте сім’яну коробочку, плодоніжку та поріжте на тоненькі шматочки, приблизно 0,5 мм.

  1. В глибоку ємність налийте води, додайте цукор та зваріть сироп, капля не повинна розтікатися.
  2. Шматочки груш покладіть в сироп та продовжуйте варити варення на мінімальному вогні, періодично мішайте, щоб воно не пригоріло.
  3. Приблизно через дві години, шматочки груш повинні стати прозорими.
  4. Наприкінці варки додайте потерту через дрібну терку лимонну цедру.
  5. В стерильні банки розкладіть варення та закатайте стерильними кришками.

Related Articles:

Close