ЗДОРОВ'Я

Чому «пухнасту картоплю» варто їсти кожного дня

Фрукт родом з Китаю, який відносно нещодавно полюбився людям. Зокрема в 60-х роках 20 століття фрукт почали завозити в США. Але тоді плід називали «китайський аґрус». Пізніше для того, щоб зробити привабливішим у маркетинговому плані, фруктові присвоїли назву новозеландського птаха – «ківі».

Птах ківі. Джерело: popmech.ru

Ківі дуже корисний фрукт, тому що:

РЕКЛАМА

  • містить рекордну кількість вітаміну С. У 100 грамах фрукту міститься добова доза;
  • у фрукті є вітамін Е, кератину, калій;
  • клітковина у ківі покращує роботу кишківника;
  • у ківі є фермент, який допомагає розщеплювати білки.

Вітамін С допомагає шкірі бути пружною та молодою. Коли вітаміну С недостатньо, на шкірі швидше утворюються зморшки.

Як вибрати та зберігати ківі?

Під час вибору фрукту потрібно звертати увагу на твердість плоду. Плід має бути помірно твердий.

Джерело: narodna-pravda.ua

Ківі потрібно зберігати у холодильнику протягом кількох тижнів.

Китайці, наприклад, їдять ківі разом з шкірою, адже там є частина вітамінів, мінералів та клітковини. Але перед цим потрібно плід гарно вимити.

РЕКЛАМА

Related Articles:

Check Also

Close
Close