ЗДОРОВ'Я
Чому «пухнасту картоплю» варто їсти кожного дня
Фрукт родом з Китаю, який відносно нещодавно полюбився людям. Зокрема в 60-х роках 20 століття фрукт почали завозити в США. Але тоді плід називали «китайський аґрус». Пізніше для того, щоб зробити привабливішим у маркетинговому плані, фруктові присвоїли назву новозеландського птаха – «ківі».

Ківі дуже корисний фрукт, тому що:
РЕКЛАМА
- містить рекордну кількість вітаміну С. У 100 грамах фрукту міститься добова доза;
- у фрукті є вітамін Е, кератину, калій;
- клітковина у ківі покращує роботу кишківника;
- у ківі є фермент, який допомагає розщеплювати білки.
Вітамін С допомагає шкірі бути пружною та молодою. Коли вітаміну С недостатньо, на шкірі швидше утворюються зморшки.
Як вибрати та зберігати ківі?
Під час вибору фрукту потрібно звертати увагу на твердість плоду. Плід має бути помірно твердий.

Ківі потрібно зберігати у холодильнику протягом кількох тижнів.
Китайці, наприклад, їдять ківі разом з шкірою, адже там є частина вітамінів, мінералів та клітковини. Але перед цим потрібно плід гарно вимити.
РЕКЛАМА