ЗДОРОВ'Я

Чому варто пити гранатовий сік?

У давні часи гранат був визнаний лікувальним засобом, що використовувався для розладів кишківника, дизентерії та захворюваннях горла. У сучасному світі гранат полюбляють їсти просто так, але варто знати та про його лікувальні можливості.

У цьому напої присутньо набагато більше органічних сполук ніж в інших фруктах та ягодах. Недаремно, гранатовий сік з кислинкою, оскільки містить у собі велику кількість лимонної кислоти. Цей фрукт переповнений вітамінами В, Е, РР та амінокислотами.

РЕКЛАМА

Гранатовий сік один з тих, хто не втрачає свої лікувальні та корисні властивості. Найчастіше, його радять при анемії (понижений рівень гемоглобіну), оскільки він сприяє його виробленню.

Також його використовують як сечогінний засіб та засіб від набряків, що краще обирати замість ліків. Оскільки гранат – це натуральний продукт і до того ж, він містить калій, який при застосуванні фармацевтичних засобів може вимиватися. А мала кількість калію може спровокувати хвороби серця.

Також, він є чудовим засобом для профілактики ракових пухлин, оскільки містить у собі антиоксиданти.

Ну і його можна використовувати для розладів кишківника та травної системи, як це робили наші предки. Може позбавити діареї, відсутності апетиту та запалень шлунка. Теж саме стосується захворювань горла, у тому числі звичайного ГРВІ, оскільки гранат покращує імунітет та виводить інфекцію з організму.

Але не при всіх захворюваннях варто вживати гранат, як і у будь-якого лікувального засобу у нього є протипоказання. Варто радитися з лікарем, якщо у вас є такі хвороби, як панкреатити, виразка та гастрит.

Не варто вживати тільки гранатовий сік. Змішуйте його з морквяним чи яблучним, щоб не пошкодити слизову оболонку шлунка та не спричинити запори.

РЕКЛАМА

chomu-varto-pyty-hranatovyi-sik
segodnya.ua

Related Articles:

Check Also

Close
Close