facebook
Uncategorized

Чим корисний чай каркаде?

Каркаде — «напій фараонів і олігархів». Саме через свої цілющі властивості цей напій набув такого почесного звання. У народі каркаде називають «Червоний чай». Його вважають напоєм міцного здоров’я, молодості та краси. Він поширений не лише на Україні, але у всьому світі.
Насправді, каркаде-гібіскус, рослина з сімейства мальв, її інша назва – суданська троянда.
Каркаде не є чаєм, проте через свої лікувальні властивості не поступається цьому відомому напою.
Народився каркаде в Індії, на сьогодні вона також поширена у Судані, Єгипті, Мексиці, Алжирі, Китаї та інших країнах.
З висушених квіток цієї рослини готують сам чай. Насіння і листя гібіскус застосовують в кулінарії і косметології. Смак і колір напою визначається місцем зростання гібіскус. Так, у Мексиці каркаде був помаранчевим, а на смак – солонуватим, у Єгипті – вишневим і кислим, у Таїланді – пурпурним і солодким. В Єгипті вважається, що каркаде здатний подарувати безсмертя і життєву силу тому, хто п’є, тому його називають напоєм фараонів. Його пелюстки були виявлені в гробницях фараонів археологами. «Панацея — ліки проти усіх хвороб» – так називають каркаде стародавні арабські медичні трактати.
Незвичайний кислуватий смак перетворює каркаде на все більш поширений і бажаний для усіх напій.
Зміст каркаде:
1. Пектин (виводить з організму солі важких металів).
2. Незамінні жири та вітамін С (забирають хронічну втому і стрес).
3. Антиоксиданти. Каркаде має у своєму складі велику кількість антиоксидантів. Вони здатні викликати безліч захворювань і перепиняє процес старіння. Антоціан (антиоксидант) надає каркаде насиченого червоного кольору. У поєднанні з вітаміном P (також є у каркаде) зміцнює стінки кровоносних судин і регулює їх проникність. Антоціан бореться з запальними процесами в організмі.
4. Каптоприл (регулює рівень цукру в крові. Необхідний для хворих на діабет).
5. 13 органічних кислот, у тому числі лимонна, яблучна, винна. Перша покращує загальний стан в організмі, лінолева попереджає появу холестеринових відкладень на стінках судин і розчиняє зайвий жир в організмі.
6. Легкозасвоювані вуглеводи
7. Макро- і мікроелементи.
Лікувальні властивості каркаде :
• Позбавляє організм від токсинів.
• Спазмолітичний і сечогінний засіб.
• Поліпшує обмін речовин.
• Зміцнює імунітет.
• Полегшує протікання діабету.
• Знижує нервову напругу.
• Кубики льоду, зроблені з завареного каркаде сприяють освіженню шкіри.
• Запобігає захворюванню шлунково-кишкового тракту (рекомендується пити каркаде протягом 15 днів. перерва 7 днів. повторити приймання протягом 7 днів).
Вважають, що в гарячому вигляді цей напій здатний підвищувати тиск, а холодному – знижувати. Це хибна думка.
1. Виразковій хворобі.
2. Чай має виску алергенність, тому його не рекомендують вживати при алергічних реакціях.
3. При гастриті.
4. При загострених жовчнокам’яної та сечокам’яної хвороби.
Важливо пам’ятати, що каркаде розріджує кров, тим самим збільшує навантаження на серце.
Бажано не вживати каркаде більш як три банки на добу, інакше будуть такі наслідки.
Необхідно пам’ятати, що правильний каркаде повинен бути великолистим, насиченого рожево-бордового кольору, без добавок і ароматизаторів.
Як правильно приготувати каркаде?
Найперше на що необхідно звернути увагу – посуд. Він не повинен бути металевим (зіпсує смак і властивості чаю). Скляний або фарфоровий підійде краще. Існує кілька способі приготування каркаде.
Перший спосіб(холодна настоянка каркаде)
Завдяки такому способу ми отримаємо найкращий за складом, смаком і користю для організму напій.
В місткість наливаємо 1,5 л води, насипаємо 3 ст.л. сухого каркаде. Протягом 1-8 годин настоюємо.
Другій спосіб (заварювання каркаде).
Залити окропом, настояти 5-10 хв (так як чай). Чим довше каркаде настоїться тим краще.
Третій спосіб (варіння каркаде)
Налити в місткість 1,5 л води,насипати 2-3 ст.л. каркаде, довести до кипіння,3 хв проварити на слабкому вогні . потрібно не переварити каркаде, інакше він втратить свій смак і стане синім

Related Articles:

Close