facebook
КУХНЯ

Дивовижний огірковий соус з часником 

Дивовижний огірковий соус з часником прекрасно доповнить страви з риби, курки, м’яса і овочів. Сметанним соусом можна поливати свіжоприготовані спагетті (пасту) або просто мазати його на підсмажені хрусткі грінки. М’який вершковий сир надає сметанному соусу кремову консистенцію, огірки – свіжість і весняний смак, а часник з укропом – неповторний яскравий аромат.

Інгредієнти: 

РЕКЛАМА

3 свіжих огірка;
пучок зеленого укропу;
3 зубчики часнику;
м’який плавлений сир – 300 грам;
300 грам сметани (будь-якої жирності);
сіль за смаком.

Приготування:

З добре вимитих огірків відрізаємо кінчики (вони, як правило, гірчать) і натираємо на дрібній тертці. Віджимаємо сік. Добре промитий укроп дрібно нарізаємо і відправляємо в миску до огірків. Очищаємо три зубчики часнику, подрібнюємо ножем (можна пропустити через прес або натерти на дрібній тертці).
Додаємо в миску сметану, м’який плавлений сир, і добре все перемішуємо. Не забудьте посолити за смаком.
Як тільки сметанний соус буде готовий (а його приготування займає не більше 15 хвилин), можна подавати його на стіл.

Зі свіжих огірків можна приготувати ще один легкий оригінальний соус:

РЕКЛАМА

100 грам м’якого нежирного сиру збиваємо з 150 мл натурального (без наповнювачів) йогурту до однорідної консистенції. Додаємо натертий на крупній тертці маленький огірочок (або половинку великого). Всипаємо 2 столові ложки нарізаного листя м’яти. Вливаємо 1 чайну ложку лимонного соку.  Солимо і перчимо до смаку. Сирний соус з огірком і м’ятою подаємо охолодженим.

Швидкий, смачний і недорогий часниковий сирно-сметанний соус готовий: його можна використовувати замість майонезу, роблячи страви менш калорійними і більш корисними. Смачний огірковий соус подають до овочів, м’яса, лаваша або хліба. Можна змастити ним тости або смажені грінки – швидкий сніданок зі сметанним соусом підкорить всіх.

 

Related Articles:

Close