ЗДОРОВ'Я

Як попередити рак кишківника за допомогою квашеної капусти

Коли люди чують слово «пробіотик», то більшість одразу думає про йогурт. Адже пробіотики, якими багатий йогурт, покращують мікрофлору кишківника. Але квашена капуста також багато пробіотиками, тож допомагає покращити роботу шлунку.

РЕКЛАМА

Але не лише допомогою у травленні славиться квашена капуста. Отже, така капуста містить багато вітамінів. Наприклад, вітаміном С, який важливий для здоров’я шкіри, сухожиль, хрящів та зубів. Квашена капуста має і вітамін К, яки регулює процес згортання крові.

Джерело: 1000.menu

Не лише завдяки пробіотикам квашена капуста покращує травлення. Клітковина, якої багато у квашеній капусті, має багато позитивних функцій.

  • Клітковина складається з волокон, які не перетравлюються кишковим соком. Завдяки цьому клітковина дія як щітка – зішкрябує зі стінок кишківника все непотрібне та йде «на вихід».
  • Грубі волокна «дратують» травну систему, змушуючи її працювати краще. Зникають закрепи, нормалізується «стілець».
  • Клітковина також допомагає людям, які намагаються схуднути. Волокна розбухають. Таким чином людина довше відчуває ситість, з’ївши низькокалорійну квашену капусту.

Квашена капуста запобігає онкологічним захворюванням. Деякі вчені стверджують, якщо їсти квашену капусту мінімум двічі на тиждень, можна суттєво знизити ризик захворіти на рак кишківника, а жінкам – раком молочної залози.

РЕКЛАМА

Related Articles:

Close