ПОРАДИ

Як правильно пити горілку?

Особиста думка Микити Вознесенського, і жодному разі не реклама «синьки». Бо так визначається культура пиття … І головне – шановні – міра.

“Насамперед, в морозилку укладається кілька змін чарок. Бо, всупереч поширеній помилці, заморожувати треба не горілку, а чарки! Горілку слід тільки охолодити, градусів до десяти-п’ятнадцяти. Дверцята холодильника цілком підійдуть. І, природно – горілка повинна бути гарною.

Далі, ставимо варити картоплю. Але не абияку! Картопля, зварена в трохи підсоленій воді, неодмінно повинна бути розсипчастою і – запашною! Всі інші варіанти ми з презирством відмітаємо …

Реклама

Поки картопелька вариться, треба підготувати оселедець. Обов’язково – дуже жирний, бочкового пряного посолу. Акуратно чистимо, позбавляємо кісток, ріжемо на скибочки, і – укладаємо на тарілку. (подовжено-овальну тарілочку з висотою бортів близько 6-9 мм).

Розклавши її так, щоб створювалося враження практично цілої рибки, зверху густо покриваємо її найтоншими півкільцями ріпчастої цибулі (білої і червоної), після чого скроплюємо олією (соняшниковою. І боронь вас Боже взяти рафіновану! Тільки пахучу! Тільки!).

Тим часом картопелька майже готова, але є ще час розкласти по мисочках солоні грибочки (опеньки, лисички, рижики), і солоні огірочки. Застерігаю – саме бочкові солоні! Не мариновані!

Реклама
1 2Наступна сторінка
Читати далi

Також цiкаво:

Close