facebook
КУХНЯ

Як смачно посмажити м’ясо і рибу. Професійні поради

Може здатися, що посмажити м’ясо і рибу зовсім просто.

Досить лише розігріти олію на сковорідці і покласти туди шматочки м’яса чи риби.

Але, насправді, цей процес вимагає певних знань.

РЕКЛАМА

Вивчивши кілька правил смаження і застосувавши їх на практиці, ваші страви завжди будуть ніжними і соковитими всередині, а також з рум’яною скоринкою зовні.

Як смачно посмажити м’ясо і рибу

1.Смажте м’ясо і рибу виключно на рафінованій олії. Її кількість повинна становити приблизно 8% від маси продукту.

Також сковорідка повинна бути з товстим дном.

2. Щоб м’ясо добре присмажилося, його потрібно обсушити паперовими серветками або рушниками.

Справа в тому, що зайва волога дає пар, який уповільнює процес прожарювання і зарум’янювання.

3. М’ясо потрібно готувати прямо перед подачею. Солити його перед обсмажуванням не варто, оскільки це спровокує втрату соку.

Краще посипати сіллю за кілька хвилин до кінця смаження. В результаті у вас вийде хрустка скоринка. А ось для рум’яності – м’ясо слід посипати цукровою пудрою.

4. Щоб скоринка з панірувальних сухарів була не чорною, а золотистою, спочатку обваляйте м’ясо або рибу у збитому яйці, а потім в сухариках.

5. Не можна часто перевертати м’ясо, коли ви його смажите.

6. Щоб розм’якшити м’ясо старих тварин, замаринуйте його.

Якщо часу обмаль, обмажте гірчицею. Для додаткової м’якості м’ясо можна відбити кухонним молотком і полити лимонним соком.

7. М’ясо і котлети потрібно класти тільки на добре розігріту сковорідку.

Бризніть в олію кілька крапель води: якщо вони зашкварчать і практично відразу випаруються – починайте готувати.

РЕКЛАМА

8. Щоб при смаженні риби уникнути неприємного запаху, покладіть на сковорідку шматочки сирої картоплини.

9. При обсмажуванні невеликих шматочків м’яса не використовуйте кришку. Також не наливайте забагато олії.

10. Щоб м’ясо було смачнішим, потримайте його перед смаженням декілька хвилин в окропі.

11. Якщо ви хочете, щоб цибуля для м’яса додавала апетитного золотисто-жовтого кольору, обваляйте її в борошні.

Візьміть на озброєння ці кулінарні поради і користуйтеся ними на здоров’я.

У підсумку в кулінарній битві з м’ясом і рибою перемога завжди буде на вашому боці!

Смачного!

За матеріалами.

Related Articles:

Close