facebook
КУХНЯ

Як загортати млинці з начинкою: 14 різних способів звернути млинець красиво

[nextpage title=”Оригінально!”]

Залежно від того, яку начинку ви хочете завернути в млинець, залежить і те, який спосіб найкраще використовувати, щоб зручніше було їсти цей млинець.

А якщо ви чекаєте гостей і хочете красиво подати фаршировані млинці, то можна вибрати оригінальний спосіб загортання, який буде гармонійно виглядати серед інших урочистих страв на святковому столі.

Ікру можна подавати з млинцем різними способами. Головна фішка при цьому в тому, що ікру має бути видно. Щоб всі розуміли, що це не просто млинці, а млинці з ікрою.

5 Способів загортання млинців з ікрою

Класичні млинці – трубочки

РЕКЛАМА

Найпростіший, але, тим не менш красивий спосіб подачі саме для ікряної начинки. Просто беремо ікру і викладаємо її біля нижнього краю млинця. Звертаємо в щільний рулет і розрізаємо навпіл навскоси. Готово.

Відкритий трикутник

І тут теж нічого складного. Розрізаємо млинець навпіл і кладемо в середину кожної половинки по ложці ікри і прикладаємо краї млинця до його серединки. І все. Готово.

Млинці – бомбочки

А ось такий спосіб ви, напевно ще не зустрічали. Дуже красиво і ефектно. І все ще просто. Беремо млинець і звертаємо його в тугу трубочку. З’єднуємо разом протилежні кінці, надавши млинцю форму кола. Гарненько притискаємо пальцями кінці один до одного. Текстура млинця така, що кінці злипнуться і форма буде триматися. (Розмір млинця важливий, тому що якщо у вас вийде бублик з великим отвором посередині, то ніяка начинка там не втримається. В ідеалі отвір повинен бути діаметром не більше 1 см). А тепер кладемо зверху ложку ікри і готово.

Млинцевий торт «Зірка»

А ось цей варіант буде чудово виглядати на святковому столі. Беремо партію млинців (мінімум 15 штук) і складаємо їх два рази навпіл, намагаючись, щоб вони були однакової форми. Потім викладаємо отримані трикутники так, щоб в зазорі між ними вийшов контур зірки. І заповнюємо цей контур ікрою. Готово.

Равлики з ікрою

Млинці- равлики схожі на бомбочки, тільки згортаються вони трохи по-іншому. Спочатку щільно згортаємо млинець по довжині. А потім по ширині. Встромляємо в млинець зубочистку або шпажку, щоб він не втрачав форму. Кладемо зверху ложку ікри. Готово.

Для червоної риби теж є свої особливі способи подачі. І загортанням тут справа не обмежується.

Млинцеві роли з сьомгою

Беремо млинець, змащуємо його вершковим  сиром, викладаємо кілька вузьких смужок малосольної сьомги, а між першим і другим шматком риби кладемо смужки огірка. Скачуємо міцненький рулет, зрізаємо у нього некрасиві кінчики, а сам рулет ріжемо на шматчки шириною (або вже висотою) в 3-5 см. готово.

Канапе з червоною рибою

Ще один вдалий варіант подачі млинців з червоною рибой- це канапе. Чудово підходить в якості легкої закуски. Беремо млинець, змащуємо його вершковим сиром і кладемо на нього кілька смужок риби. Не обов’язково укладати рибу щільно одну до одної, шарів буде кілька, тому порожніх канапе не вийде. Беремо наступний млинець, так само змащуємо його м’яким сиром і накриваємо ним перший млинець. Додаємо зверху кілька шматків риби, намагаючись, щоб вони не повторювали розташування в першому шарі. Всього робимо 4 таких шари, які накриваємо млинцем, на який вже нічого не кладемо. Одержаний пиріг прибираємо в холодильник на 20 хвилин, після чого дістаємо і обрізаємо круглі краї. Прикидаємо, де у нас приблизно будуть серединки канапешок і встромляє в них зубочистки або шпажки. Після чого акуратно розрізаємо млинець на частини. (Шпажки завжди краще встромляти заздалегідь, щоб конструкція не розвалилася при нарізці).

Як зробити млинець мішечком

Один з найоригінальніших і при цьому простих способів подати м’ясо з млинцями просто згорнути їх в млинцеву торбинку. Для цього викладаємо начинку на середину млинця, а потім піднімаємо і пов’язуємо краї. Для підв’язки млинця можна використовувати зелену цибулю або смужку сиру «косичка». От і все.

[nextpage title=”Варто спробувати!”]

Як загорнути млинці з м’ясом, фаршем або салатом

Переходимо до більш просунутих способів згортання млинців. Але не лякайтеся, це не на багато складніше. Особливість цих начинок в тому, що всі вони можуть мати абсолютно різну консистенцію: напіврідку, як салат з майонезом, або розсипчасту, як м’ясо з грибами. І загортати їх потрібно так, щоб вони або точно не вивалювалися при надкусиваніі, або відразу мати на увазі, що фарширований млинець повинен знаходитися в тарілці і оброблятися ножем або виделкою.

Згортання млинця в закритий трикутник

А це дуже хороший спосіб запобігти вивалюванню начинки в разі, якщо начинки досить багато. Такий руками не осилиш, тільки виделкою. Викладаємо начинку на середину млинця і накриваємо її двома краями так, як ніби ви робите літачок. Потім беремо третій край і згинаємо його так, щоб його середина з’єдналася з верхнім куточком. Залишається тільки підігнути «пелюстки», щоб вийшов трикутник і викласти млинець на тарілку «швами» вниз. Готово.

Подвійний трикутник

Якщо ви хочете, щоб фарширований млинець можна було тримати в руках, використовуйте метод загортання подвійним трикутником.

Кладемо начинку в середину і трохи розмазуємо її ложкою. Потім складаємо млинець трикутником, як показано на фото.

Згинаємо отримані куточки до протилежного краю. Ось так:

РЕКЛАМА

і так:

Виходить компактний подвійний трикутник з одного млинця. Готово.

Начинка в запеченому млинці

Начинку з м’яса і фаршу можна упакувати в запечений млинець. Але це можна робити тільки в процесі приготування млинців. (Зручніше запікати пишні млинці, а не тонкі).  Тісто для млинців випікаємо на сковороді тільки з одного боку, після чого знімаємо його на тарілку. Кладемо начинку в серединку млинця на сиру сторону і з’єднуємо два краї, защипуючи їх пальцями, трохи не до ходячи до центру млинця. Таким же чином защипуємо останній край і, коли підготуємо всі млинці з начинкою, відправляємо їх в духовку, розігріту до 180 градусів на 7-10 хвилин. Готово.

Зручні способи згортання млинця з сиром

Ті способи, за допомогою яких я пропоную загортати млинці з сиром, будуть для вас найбільш знайомими. Вони зручні саме тим, що можуть без проблем утримати в собі пластичну сирну масу.

Класичний конверт з сиром

Конвертом млинці складають найчастіше. Це легко, швидко і досить надійно. Кладемо сир на середину млинця і накриваємо його послідовно спочатку першим краєм, потім другим, ну і третім і четвертим. Готово.

Начинка в закритій трубочці

Найбезпечніший спосіб упакувати в млинець велику кількість начинки. Начинку кладемо в нижню частину млинця. Накриваємо її нижнім і бічними краями. І звертаємо в трубочку. Готово.

Як загортати млинці з варенням або медом

Чесно кажучи, тут би я радив не ускладнювати і загортати звичайний трикутник. Рідкі начинки проллються в будь-якому випадку, як їх не загортай. Трикутник складається дуже просто: намажте млинець варенням по всій поверхні і складіть його навпіл два рази. Готово.

Related Articles:

Close