facebook
ПОРАДИ

Як зробити махрові рушники знову м’якими і пухнастими?

Кондиціонери й пом’якшувачі для білизни, на які ви витрачаєте стільки грошей, не допомагають зробити ваші рушники м’якими? Щоб махрові рушники знову стали м’якими і пухнастими навіть після тривалого терміну експлуатації, скористайтеся простим і доступним способом і засобами, що напевно знайдуться в будь-якій сім’ї – оцет і харчова сода.

РЕКЛАМА

Алгоритм дій:

1) Помістіть рушники в барабан пральної машинки, залийте склянку оцту в контейнер, куди зазвичай заливається рідкий миючий засіб, і встановіть прання на максимальну температуру, але (це обов’язково!) без полоскання і віджимання.

2) Після закінчення прання засипте в контейнер для прального порошку 0,5 склянки харчової соди і ще раз запустіть прання, але вже повним циклом, включаючи полоскання і віджимання.

До махрових рушників після такого прання повернеться м’якість, і вони знову стануть пухнастими. А щоб махрові рушники завжди залишалися такими, візьміть до уваги декілька порад:

1. Найкраще відмовтеся від кондиціонера! Як не дивно, саме кондиціонер, покликаний зробити білизну м’яким, махрові рушники робить жорсткішими через його скупчення на волокнах; крім того, махрові рушники після кондиціонера не так добре вбирають воду.

2. Індивідуальний підхід. Ніколи не періть махрові рушники разом з іншими речами.

РЕКЛАМА

3. Свободу рушникам! При роздільному пранні заповнюйте барабан пральної машини рушниками лише наполовину, максимум – на три чверті.

4. Сушіть в природних умовах, а не на батареях, обігрівачі та інших джерелах тепла. Навіть сушка на сонці зробить рушники більш жорсткими. Оптимальний варіант – сушити на повітрі, але в тіні, в крайньому випадку, повісивши і добре розправивши на мотузці у ванній.

5. Досушувати як слід, оскільки злегка вологі рушники, прибрані в шафу, можуть стати джерелом неприємного запаху і навіть запліснявіти.

Якщо ви будете дотримуватися цих правил, то м’які пухнасті махрові рушники завжди будуть комфортними для тіла і пестити своїм дотиком.

Related Articles:

Close