КУХНЯ

Італійське печиво Біскотті

Сьогодні будемо пекти тосканські кантуччі (Cantucci). Інша назва цього печива – Біскотті ді Прато (Biscotti di Prato). Біскотті перекладається з італійської як двічі запечений. Такий спосіб приготування дозволяє домогтися сухої текстури, видаливши зайву вологу з тіста. Широку поширеність біскотті отримали за часів Римської імперії, ставши сухпайком для легіонів, які вирушали підкорювати далекі землі. Однак життя біскотті була коротким: з розпадом Римської імперії вони надовго зникли з раціону місцевих жителів.

Але зараз це печиво стало дуже популярним, і не тільки в Італії. Адже воно універсальне: в нього можна додати все, що Вашій душі завгодно! Ці 3 рецепта точно не претендують на звання класичних, але можете не сумніватися: результат Вас порадує!

1. Біскотті з мигдалем і мускатним горіхом
Інгредієнти для приготування біскотті:

Борошно – 500 грам
Цукор – 350 грам
Вершкове масло – 160 грам
Яйце – 3 штучки + 1 жовток
Ванільний цукор – 1 столова ложка
Розпушувач – 5 грам
Мигдаль смажений – 250 грам
Цедра лимона (апельсина)
Дрібка солі
Щіпка мускатного горіха
Як готується біскотті:

Реклама

Візьміть глибоку миску і киньте туди масло, цукор і збийте все гарненько. У Вас повинна вийти світла маса, що нагадує крем. Після цього вбийте туди яйця і збивайте до отримання однорідної консистенції.
В іншій ємності перемішайте борошно з розпушувачем. Посоліть, додайте мускатний горіх і ванільний цукор. Змішайте ці дві суміші і ретельно вимішують.
Далі додайте мигдаль і замісіть еластичне тісто. Поділіть його на три частини і розкачайте в трубочку (3,5 – 4 см) на поверхні, присипаній борошном.
Таку ковбаску покладіть на деко і відправляйте в духовку на 20 хвилинок при 200 градусах.
Коли пройде 20 хвилин, то діставайте печиво з духовки і нарізуйте його по діагоналі на тоненькі скибочки. Далі знову ставимо печиво запікатися на 10-15 хвилинок при 180 градусах. У Вас повинна вийти гарна і рум’яна скоринка.
У Тоскані кантуччі традиційно подають в парі з десертним вином Вин Санто (Vin Santo), але чашка гарячої кави або чаю стане не менш прекрасним доповненням до печива.

2. Біскотті з родзинками і горіхами
Інгредієнти для біскотті з родзинками і горіхами:

М’яке вершкове масло – 0,25 склянки
Цукор – 2/3 склянки
Яйця – 2 штуки
Ванільний цукор – 1 чайна ложка
Борошно – 2 склянки
Розпушувач – 2 чайні ложки
Мелена кориця – 1 чайна ложка
Волоські горіхи – 1 склянка
Ізюм – 1 склянка


Приготування біскотті з родзинками і горіхами:

У будь-якому глибокому посуді збити масло, цукор, яйця і ваніль. Додати борошно, розпушувач і корицю. Додати родзинки, волоські горіхи і перемішати.
Розділити тісто на дві рівні частини. З кожної половинки зробити «батон» товщиною 4 сантиметри.
Розігріти духовку до 175 градусів. Змастити деко олією. Викласти наші «батони» на деко. Випікати 20 хвилин.
Дістати «батони» з духовки і нарізати поперек товщиною в 1 сантиметр. Повернути назад в духовку засушувати по 6 хвилин з кожного боку. Остудити і їсти!

Реклама
Читати далi

Також цiкаво:

Close