КУХНЯ

Картопля в соєвому соусі – так смачно, що хочеться готувати кожен день

Для господині новий рецепт – це маленький стрес. А раптом не вийде? Чи всі інгредієнти на місці? Та й в телефон доводиться весь час заглядати, щоб не порушити вказівки автора. Але ж душа вимагає чогось нового, смачного і простого. Ми знайшли і випробували на собі новий спосіб приготувати картоплю. Безсумнівно, у вас теж вийде!

Цей рецепт легко запам’ятати. Але все одно забирайте його собі на сторінку, щоб ваші друзі теж урізноманітнили меню.

Реклама

Інгредієнти на 3 порції:

  • 1 кг картоплі;
  • 40 г соєвого соусу;
  • 40 г соняшникової олії;
  • 2-3 зубчики часнику;
  • пучок будь-якої зелені;
  • сіль і чорний перець за смаком.

Приготування:

Почистіть картоплю і наріжте її на четвертинки. Відваріть  до напівготовності в несолоній воді. Це приблизно 5-7 хвилин кипіння. Але не переваріть, щоб овоч не розкришився під час подальших маніпуляцій.
Тим часом приготуйте заправку. З’єднайте соєвий соус з часником і соняшниковою олією. Туди ж йдуть сіль і перець. Суміш збийте виделкою, щоб компоненти «подружилися».
З картоплі злити воду і дайте  трохи охолонути. Влийте до неї в каструлю заправку. Розподіліть її рівномірно. Для цього накрийте посудину кришкою і потрясіть її.
Тепер змастіть деко олією і викладіть овоч. Бажано, щоб шматочки лежали рівномірно, а не один на одному.
Запікайте 12-20 хвилин при температурі 200 градусів.
Поріжте зелень і посипте нею страву.
Смачного!

Буде ще смачніше, якщо ласувати такою картоплею зі сметанним соусом.

Реклама
Читати далi

Також цiкаво:

Close