ЦІКАВО

Корисні та шкідливі властивості насіння чіа

Джерело: segodnya.ua

Насіння чіа родом із іспанії. Має дуже мало калорій і приємний горіховий смак.

Чіа буває різних кольорів, але від цього його властивості не змінюються. Також воно має довгий термін зберігання. Часто чіа вживають у вигляді добавок у каші, соуси, супи, соки, салати . Також його можна вживати і у чистому вигляді.

Насіння чіа не можна термічно обробляти, тому що зникає багато корисних властивостей.

РЕКЛАМА

Почнемо із шкідливих властивостей

Не рекомендується вживати насіння чіа: 

• при низькому тиску.

• Якщо є алергія на гірчицю чи конжут

• Якщо приймаєте аспірин

• При діареї та порушення кишково-шлунковому розладі шлунку

РЕКЛАМА

• Якщо ви приймаєте препарати для розрідження крові

• Якщо хворі нирки, то треба порадитись з лікарем

Корисні властивості 

• Чіа дуже ситне і сприяє зниженню апетита

• Регулює рівень цукру в крові і сприяє гарному вигляду талії

• Сприяє кращій роботі травневої системи

• Сприяє кращому стану шкіри

• Регулює масу тіла

• Зміцнює кістки

• Сприяє кращому стану зубів

Що ж містить насіння чіа?

  1. Антиоксиданти
  2. Клітковина
  3. Калій
  4. Білок
  5. Кальцій
  6. Залізо
  7. Селена
  8. Магній

Зауважте: надмірне вживання насіння чіа може пошкодити вашому здоров’ю. Головне – це правильно використання і кількість. Не можна вживати насіння чіа більше ніж 13 днів.

 

 

Related Articles:

Close