ПОРАДИ

Кропива як порятунок від авітамінозу

 

Джерело: narodna-pravda.ua

Ранньою весною особливо відчутною є нестача вітамінів в організмі. Свіжа зелень, вирощена в парниках, не дуже викликає довіру – містить багато нітратів. Справжнім порятунком від авітамінозу у такий період може бути звичайна кропива.

Наші бабусі уміли використовувати перші зелені паростки цієї рослини, домішуючи до салатів зелені листочки чи приготовляючи з них вітамінний чай.

РЕКЛАМА

Кропива славиться завдяки своїй очисній і кровотворній дії – наповнює кров еритроцитами, знижує рівень глюкози, нормалізує склад крові.

Окрім цього, рослина має кровоспинну, жовчогінну, діуретичну, загальнозміцнювальну дію. Добре впливає на регенерацію слизової шлунково-кишкового тракту.

Заготівля кропиви

Найкраще рослину заготовляти в суху погоду в період цвітіння. Кропива цвіте тривалий час – з червня до серпня. Для чаю найкраще підходить листя цієї рослини. Сушити його потрібно під навісом або на горищі, щоб не потрапляло на траву пряме сонячне проміння.

РЕКЛАМА

Приготування чаю

Залийте 2 столові ложки сухої кропиви крутим кип’ятком. Накрийте кришкою. Час настоювання 15-20 хвилин.

Вживати чай з кропиви тричі на день по 50 г протягом місяця.

Після зазначеного періоду вживання ви відчуєте покращення зору, зникне біль у суглобах і м’язах, покращиться травлення, імунітет зміцніє, очистяться нирки, налагодиться обмін речовин.

Інші способи використання кропиви

Як ліки вживають також сік з кропиви, який вичавлюють з листя і стебел. Проте найзручнішим у використанні є все-таки листя рослини як свіже, так і сухе, яке також можна додавати до страв.

Відвар з листя використовують для догляду за волоссям, що покращує його структуру, вітамінізує, надає блиску.

Не опустіть сезон – обов’язково спробуйте кропиву у салатах і не забудьте заготовити рослину на зиму.

Будьте завжди здорові й енергійні!

 

Related Articles:

Close