facebook
КУХНЯ

Ліниві вареники з картоплею 

Смачна і швидка в приготуванні страва – пісні ліниві вареники з картоплею – рекоменовано приготувати всім, хто дотримується посту. Давайте разом приготуємо надзвичайно смачний, ароматний і поживний обід з лінивих картопляних вареників для всієї родини. І ви переконаєтеся, що піст – це смачно і просто.

Інгредієнти: 

РЕКЛАМА

400 грам картоплі (приблизно 2 дуже великих або 4 середніх);
170 грам пшеничного борошна;
80 грам манної крупи
півчайної ложки солі;
чайна ложка сухої солодкої паприки;

Зажарка:

одна ріпчаста цибулина;
150 грам свіжих печериць (або будь-яких інших свіжих або заморожених грибів);
3-4 столові ложки соняшникової олії.

Приготування:

У глибоку миску висипаємо варену картоплю, за допомогою товкачика перетворюємо в пюре (намагаємося розім’яти без грудочок). У готове картопляне пюре починаємо висипати манну крупу, сіль і паприку. Додаємо потроху просіяне борошно і замішуємо тісто. Воно повинно вийти м’яким, еластичним, але при цьому не липнути до рук. Довго вимішувати його не варто. (Кількість борошна регулюйте самостійно – в залежності від вмісту клейковини, його може знадобиться трохи більше або трохи менше, ніж в рецепті). Підготовлене картопляне тісто ділимо на кілька частин, кожну з яких згортаємо «ковбаскою». Ріжемо отримані ковбаски на невеликі шматочки і обвалюємо їх у борошні.

У той час поки готуємо вареники, ставимо на вогонь каструльку з водою. Після закипання води кладемо в неї сіль. Опускаємо в киплячу воду наші вареники. Відразу їх перемішуємо, щоб не злиплися, і залишаємо варитися.

Самі в цей час готуємо зажарку. Дрібно нарізаємо одну головку ріпчастої цибулі і обсмажуємо на сковороді з розігрітою олією. Нарізаємо довільними шматочками шампіньйони (або будь-які інші гриби) і відправляємо в сковороду з цибулею. Продовжуємо обсмажувати ще протягом кількох хвилин, до готовності.

РЕКЛАМА

Готові ледачі картопляні вареники дістаємо з каструлі шумівкою відразу, як тільки вони спливуть. І тут же перекладаємо їх в сковорідку з зажаркою з цибулі і грибів. Гарненько обсмажуємо з усіх боків, перемішуючи протягом двох хвилин, і перчимо до смаку.

Подаємо смачні картопляні вареники, посипавши свіжою зеленню. При бажанні можна прикрасити і подати з пісним домашнім майонезом. Страва готова. Смачного!

 

Фото – ukr.media.

Related Articles:

Close