КУХНЯ

Малосольні печериці на швидкуруч

Рецепт просто карколомний! Всі наші гості говорять, що магазинні мариновані печериці сидять і нервово курять в кутку! Хочете порадувати і здивувати гостей чимось незвичайним і смачним! Ви готували малосольні печериці? Ні ?!
Почну з поради: гриби краще купувати дрібні, тому що вони будуть смачніше виглядати в страві! Великі гриби рекомендується розрізати на 2-3 частини по вертикалі, щоб на зрізі була форма грибка.
Перший спосіб:
У банку укладаємо зелень: пучок кропу, листя смородини, вишні, дрібно нарізані часник і корінь хрону, 10-15 горошин чорного перцю, гриби. Заливаємо розсолом, закриваємо капроновою кришкою і, якщо температура повітря висока, ставимо в холодильник на 2-3 доби.
Другий спосіб:
Без води: все вкладається в каструльку, пересипається сіллю, накривається тарілкою і зверху ставиться гніт. Якщо в кімнаті прохолодно, то я раджу на добу банку (або каструльку) залишити в приміщенні, а потім поставити на 2 доби в холодильник, щоб грибочки були хрумкі. Чим більше грибів, тим більше часу буде потрібно для їх приготування.
І ще маленька порада: часник і хрін краще закладати в останню чергу, тобто на гриби. Для розсолу беремо три столові ложки солі на один літр кип’яченої води кімнатної температури. Перед подачею на стіл грибочки можна приправити кільцями ріпчастої цибулі з олією.

Реклама

Реклама
Читати далi

Також цiкаво:

Close