facebook
КУХНЯ

Найсмачніше домашнє печиво: 5 кращих рецептів

[nextpage title=”Італійське печиво.”]

Чому іноді так сильно хочеться домашнього печива? Його смак не порівняєш з магазинним… «Ех, готувати домашню випічку може дозволити собі не кожен, це займає надто багато часу!» – подумаєш ти. Поспішаємо тебе переконати: існують не тільки неймовірно прості, але й швидкі рецепти приготування печива зі смаком, який хочеться відчувати ще і ще.

Запасайся якісними продуктами, які знадобляться тобі для випічки, і порадуй себе та своїх близьких ароматним домашнім печивом. Ось 5 рецептів, які знайомі всім з дитинства!

Італійське печиво

РЕКЛАМА

1-recepti-pechenya

 

Інгредієнти:

  • 250 г борошна
  • 100 г цукру
  • 100 г вершкового масла
  • 10 г розпушувача для тіста
  • 3-4 ст. л. теплої води
  • 2-3 ч. л. кориці
  • щіпка солі

Приготування:

Просіяти борошно з розпушувачем. Додай щіпку солі. Розм’якши вершкове масло на паровій бані, додай в нього теплу воду. Приготуйте тісто і залиште його на 10 хвилин, цукор розмішай з корицею. З тіста сформувати смужки 10 см завдовжки і 1 см шириною. Запанірувати їх в цукрі з корицею, защипнути кінці – вийдуть колечка. Укласти ці колечка на застелений пергаментом деко. Випікай це миле печиво 10-15 хвилин при температурі 180 градусів.

[nextpage title=”Печиво з варенням.”]

2-recepti-pechenya

Інгредієнти:

  • 100 г маргарину
  • 2,5 склянки борошна
  • 1 яйце
  • 0,5 склянки цукру
  • 0,5 ст. будь-якого варення
  • 0,5 ч. л. соди
  • щіпка солі
  • масло для змазування дека

Приготування:

Розім’яти виделкою маргарин. Збий яйце з цукром, сюди ж додаємо маргарин, соду і щіпку солі. Поступово додавати борошно. Замішай щільне тісто, розділи його навпіл. Розкачати прямокутник за розміром дека, рясно змасти його варенням. Інше тісто пропусти через м’ясорубку і розкласти одержані «черв’ячкі» на варення хаотично. Запікай печиво 15 хвилин до рум’яної скоринки при температурі 180 градусів. Готове печиво розріж на невеликі порції.

[nextpage title=”Печиво з плавленим сиром.”]

3-recepti-pechenya

Інгредієнти:

  • 250 г маргарину
  • 100 г цукрової пудри/цукру
  • 2 плавлених сирка
  • 1 склянка борошна

Приготування:

Дуже легкий рецепт печива! На тертці потерти сирки і підморожений маргарин. Додай до них борошно і цукор, замішай тісто. Розкачати корж, виріж фігурки з тіста, розкласти їх на змащене деко і запікай їх протягом 15 хвилин при температурі 200 градусів. Прикрась готове печиво мармеладом.

[nextpage title=”Медове печиво.”]

4-recepti-pechenya

Інгредієнти:

РЕКЛАМА

  • 2 яйця
  • 1 склянка цукру
  • 1 склянка борошна (з гіркою)
  • 2 ст. л. меду
  • 1 ч. л. ваніліну
  • 1 ч. л. розпушувача
  • рослинна олія

Приготування:

Збий яйця з цукром, додай до них ванілін і мед. Перемішай масу і додай до неї трохи рослинної олії. Тісто повинне вийти трохи жирним на дотик. Змащуємо рослинною олією деко, з тіста вирізати гуртки, викласти їх на відстані один від одного (якщо тісто вийшло дуже рідким, викладати тісто на деко можна за допомогою ложки), постав їх запікатися на 10-15 хвилин при температурі 180 градусів. У тісто при бажанні можна додати горішки і сухофрукти.

[nextpage title=”Сирне печиво.”]

5-recepti-pechenya

Інгредієнти:

  • 250 г пшеничного борошна
  • 230 г сиру
  • 130 г вершкового масла
  • 0,5 склянки цукру
  • 1 ч. л. ванільного цукру
  • 0,5 ч. л. соди

Приготування:

З’єднай просіяне борошно з маслом, нарізаним кубиками, руками розтерти в крихту. Додати в тісто ванільний цукор, перетертий через сито сир і соду. Заміси тісто, стеж, щоб воно вийшло не липким. Розкачай тонкий корж товщиною 3 мм, виріж склянкою печиво круглої форми. З одного боку запанірувати кожен кружечок в цукорі і згорнути печиво так, щоб частина з цукром опинилася всередині. Ще раз вмочити печиво в цукор з одного боку і викласти отриманий чверть-гурток вгору цукрових стороною на застелений пергаментом деко. Запікай печиво 30 хвилин при температурі 180 градусів.

Від такого печива не відмовишся навіть влітку! Не лише з чаєм, але в поєднанні зі свіжими ягодами, печиво розкриває свій чудовий смак.

Скористайся цими рецептами і не забудь передати їх іншим!

Related Articles:

Close