КУХНЯ

Ніжні печінкові котлети з картоплею

Якщо хочете трохи урізноманітнити свій раціон, пропонуємо приготувати незвичайні печінкові котлетки з картоплею. Вони досить прості в приготуванні, а виходять дуже ніжними, соковитими і смачними. Печінкові котлети робляться так швидко, що можна відразу поставити варитися який-небудь гарнір, і він буде готовий одночасно з котлетами.

Інгредієнти: 

печінка – 1 кілограм;
сало несолоне – 400-500 грам;
цибуля ріпчаста – 1 штука;
яйце – 2 штуки;
борошно – 1 склянка;
картопля – 2-3 штуки;
часник – 2-3 зубки;
сіль, перець.

Приготування: 

Реклама

Почнемо приготування з печінки. Краще брати свинячу чи яловичу. Свіжа печінка повинна бути коричневого рівного кольору, не мати плям. На дотик – рівна і пружна. На розрізі – волога і пориста. Запах – солодкуватий, приємний. Якщо ці умови дотримані, і печінка свіжа – це вже 50% успіху.
Печінку потрібно вимочити у воді або молоці. Це необхідно для того, щоб наші котлетки вийшли ще більш соковитими і смачними. Нарізаємо печінку кубиками. Тепер потрібно її подрібнити. Це можна зробити блендером, кухонним комбайном або м’ясорубкою.

Готуємо овочі. Миєм та чистимо картоплю. Очищену картоплю ріжемо на кілька частин і відправляємо в миску блендера. Тепер цибулю. Її теж потрібно очистити, порізати на кілька частин. Чистимо часник. Щоб вийшло швидше, роздушіть часник бічною стороною ножа, так простіше зняти лушпиння. Додаємо до цибулі і картоплі. Беремо сало, відрізаємо шкірку і додаємо до овочів. Останнім інгредієнтом в блендер відправляться яйця. Розбийте 2 штуки в ту ж миску. Використовуйте тільки свіжі яйця. Перемелюємо. У вас повинна вийти світла однорідна маса.

Тепер потрібно додати перемелені інгредієнти до печінки. У цю ж миску всипаємо борошно. Воно потрібно, щоб склеїти всі інгредієнти. Солимо і перчимо до смаку. Тепер дуже добре потрібно все перемішати. Ви повинні отримати в результаті тісто такої консистенції, як для густих оладків.

Ставимо на вогонь сковороду, наливаємо олію. Викладаємо наші котлетки ложкою. Намагайтеся надати їм форму звичайних котлет. Не набирайте повну ложку, формуйте невеликі акуратні котлетки. Смажити потрібно на невеликому вогні. Коли підрум’яняться з одного боку – переверніть і чекайте, поки засмажаться з іншого боку. Зручно перевертати лопаткою і виделкою, притримуючи котлетки з двох сторін. Коли зарум’янилася і друга сторона – знімайте котлети зі сковороди. Якщо налили багато олії, і котлети вийшли жирні, покладіть їх на паперовий рушник – він вбере зайве.

На гарнір можете подати що завгодно: рис, гречку, макарони, картоплю в будь-якому вигляді, свіжі овочі або салати.

Тепер ви знаєте, як приготувати печінкові котлети з картоплею. Вони виходять неймовірно смачними, соковитими і дуже ніжними. Їсти їх можна як гарячими, так і холодними. Ця страва підійде і на обід, і на вечерю. Пригощайте рідних і близьких. Смачного!

 

Реклама
Читати далi

Також цiкаво:

Close