facebook
ПОРАДИ

Особливості заварювання смачної кави

У правильній послідовності зварена кава, випита вранці, може ефективно підвищувати працездатність і заряджати енергією, якої вистачить на весь день. Такий ефект може надавати саме заварна кава. Розчинна менш ефективна і не така ароматна.

Заварну каву в зернах слід правильно вибирати. Зерна не повинні містити вологи. Вона може «витягнути» всі корисні елементи. Крім цього, така кава буде на смак несвіжою. Для перевірки зерен слід розламати одне зернятко. Якщо воно якісне, то місце розлому буде рівне і без шорсткостей. Колір повинен бути однотонний, без зайвого блиску. Часто неякісні зерна надмірно зажарюють, щоб приховати їх дефекти. Таке «маскування» легко помітити по «засмаженому» вигляді і надмірній чорноті.

РЕКЛАМА

Придбані зерна перемелюють. При цьому слід враховувати, що в такому вигляді вони швидко втрачають кавовий аромат. Тому найкраще їх перемолоти безпосередньо перед вживанням в такій кількості, якої б вистачило на разову заварку.

Перемелювати каву можна в ручній кавомолці або в електричній. На думку справжніх любителів кави, зберігає неперевершений смак саме ручна кавомолка, оскільки  електрична трохи перепалює помел. Залежно від конкретного призначення кави регулюється її помел. Наприклад, для еспресо потрібно найбільш дрібне перемелювання.

На сьогоднішній день існує багато способів і засобів для заварювання кави. Ємністю найчастіше служить електронна кавоварка, турки і кавники. Справжні кавові гурмани віддають перевагу класичній турці.

РЕКЛАМА

Турка повинна бути теплою. Прогріти її можна звичайним окропом (досить просто прополоскати). Спочатку слід додати кави, а потім залити гарячою водою. Зазвичай на 150 мл води додаються 2 чайні ложки кави, дрібка солі і півчайної ложки цукру. Заливати каву бажано так, щоб вона не спливла на поверхню.

Вміст потрібно повільно розігрівати, але не доводити до кипіння. Якщо піна починає підбиратися до поверхні, турка відразу ж знімається з вогню. Далі слід почекати, поки помел осяде, після чого кава готова до вживання.

Дотримання такого процесу, дасть можливість отримати від кави не тільки смакове задоволення, але і відчутну користь у вигляді тривалого заряду енергією і відчуттям бадьорості на цілий день. Також присутній в каві кофеїн допомагає імунітету боротися з багатьма вірусними інфекціями.

Related Articles:

Close