facebook
ЗДОРОВ'Я

Продукти з високим вмістом гіалуронової кислоти. Їжте і молодшайте!

Рано чи пізно ми всі ставимо собі питання: “Що робити, щоб зупинити старіння або у всякому разі уповільнити його?”

Просто тому що шкіра вже не така пружна, як в молодості, і овал обличчя “поплив”. Можливо, ви навіть подумує про “уколи краси”  або про пластичну хірургію. Але поспішати з цим не варто. Такі радикальні заходи завжди є в запасі.

РЕКЛАМА

Давайте спробуємо впоратися з питанням збереження молодості самостійно. Ми багато пишемо про омолоджуючі маски, домашні креми, навіть цілі антивікові комплекси і масажі. А сьогодні ми хочемо звернути вашу увагу на те, що не можна забувати і про харчування в нашій перманентній боротьбі за молодість і красу.
Ви ж знаєте, що одна з основних причин старіння – це те, що шкіра знижує, а іноді і перестає продукувати гіалуронову кислоту.

Саме цей високомолекулярний полісахарид утримує вологу у всіх шарах дерми, стимулює вироблення колагену і еластину, які і сприяють збереженню молодості. Звичайно, недолік  можна заповнити, використовуючи спеціальні креми і сироватки. Але вони будуть впливати тільки на поверхневі шари шкіри, а вам треба також забезпечити організм “гіалуронкою” зсередини.

Сьогодні ми розповімо про 4 продукти-лідери, які містять гіалуронову кислоту. Включіть їх у свій раціон, щоб зберегти якомога довше пружність і еластичність шкіри.

Бульйон і холодець – джерела колагену.

Їх можна назвати стравами краси. Адже разом з наваристим бульйоном в ваш організм надходить не тільки гіалуронова кислота, але і колаген. Ефективність, помножена на два! Для цих страв краще брати м’ясо, в якому кістки становлять не менше половини обсягу м’яса. Це важливо. Якщо ж ви збираєтеся приготувати бульйон або холодець з птиці, ні в якому разі не зрізайте шкірку! Вона містить гіалуронову кислоту.

Виноград – тільки з шкіркою

Ви звикли їсти виноград без шкірки, бо  вона здається вам занадто жорсткою? Зовсім дарма! Саме в виноградній шкірці і міститься максимальна кількість гіалуронової кислоти. Оболонка ягід ніяк не зашкодить вашому організму, а ось користь принесе величезну.

Червоне вино – тільки натуральне

РЕКЛАМА

Ми ні в якому разі не закликаємо вас пити його щодня, але один-два келихи в тиждень будуть дуже до речі. У червоному вині також міститься “гіалуронка”, адже в процесі виготовлення був використаний виноград разом з шкіркою. Вибирайте тільки якісне натуральне вино, а не відновлене.

Сир тофу і соєве молочко – тільки від перевіреного виробника

У продуктах переробки сої міститься не тільки “гіалуронка”, але і фітоестрогени, які допомагають організму виробляти власну кислоту. У сирі тофу і соєвому молоці їх набагато більше, ніж в інших продуктах.
Постарайтеся купувати продукти тільки від перевіреного виробника, який не використовує генетично модифіковану сою.

Їжте і молодшайте!

Related Articles:

Close