КУХНЯ

Рецепт тіста для різдвяного печива

Джерело: cookorama.net

Якщо ви хочете побалувати своїх рідних та близьких чимось смачненьким у зимові свята, тоді наша стаття саме для вас. Читайте спосіб приготування та рецепт тіста для різдвяних свят!

Склад: 

Вода 200 мл;

РЕКЛАМА

• Цукор 520 гр.;

• Вершкове масло 220 гр.;

• Борошно 620 гр.;

РЕКЛАМА

• Сода 1 ч.ложка;

• Яєчні жовтки 4шт.

• Спеції: імбир,, горіх, кориця, гвоздика – 6 чайних ложок.

Також вам знадобиться ложка з довгою ручкою, щоб розмішувати цукор, а кухлик для розігріву води.

Спосіб приготування: 

Вам знадобиться емальована каструля з високими краями. Для початку в каструлі потрібно розчинити 250 гр. цукру. Слідкуйте, щоб він не підгорав! В цей же час поставте розігрівати воду. Вода повинна бути кип’яча. Додаємо в цукор воду. Буде багато гарячої води, тому будььте обережні!

Перемішуємо їх. З цукром, що залишився робимо те саме. В окремій посудині змішуємо спеції : все по чайній ложці. Додаємо цукор і перемішуємо, додаємо туди вершкове масло. Коли масло розчинилося – прибираємо тісто з вогню і даємо охолонути.

У тісто додаємо жовток і соду. Все перемішуємо і додаємо борошно. Тісто буде рідкувате, тому покладіть його в холодильник. Тримати його там добу. Виймаємо його та залишаємо на годинку при кімнатній температурі. Випікати при температурі 180 градусів 15 хвилин. Пальцем можна спробувати пряник.

Смачного чаювання і вдалої випічки!

 

Related Articles:

Close