КУХНЯ

Риба, запечена з картоплею

Напевно у багатьох господинь в житті траплялася ситуація, коли їм привозили з риболовлі цілу гору риби. З одного боку, вони раді улову, але, з іншого боку, не знають, як підійти до нього. Посмажити, відварити, запекти? Хочеться, щоб приготування риби не займало багато часу.

У нас для вас є рішення – запечена риба. Готується вона з картоплею, що робить страву досить ситною. Спробуйте приготувати, і ви будете приємно здивовані результатом. Можна взяти будь-яку річкову рибу: коропа, карася, ляща.

Складові
Карп 4 шт.

Картопля 500 г

Помідор 4 шт.

Лимон 1 шт.

Реклама

Часник 4 зуб.

Цибуля 2 шт.

Вершкове масло 30 г

Оливкова олія 2 ст. л.

Зелень за смаком

Чорний перець (мелений) за смаком

Сіль за смаком

Приготування:

Очистіть картопля. Тонко її наріжте і викладіть на фольгу на деко. В окремій мисці змішайте оливкову олію і вершкове масло, сіль, перець, зелень. Перемішайте. Полийте зверху картоплю. Розігрійте духовку до 180 градусів. Поставте в неї деко з картоплею на 30 хвилин. Наріжте цибулю тонкими півкільцями. Подрібніть часник. Обсмажте на оливковій олії до напівготовності. Дістаньте картоплю з духовки, викладіть на неї половину цибулі з часником, нарізані часточками помідори, зверху очищену рибу (зробіть неглибокі надрізи уздовж хребта), решту цибулі і помідори. Присипте приправою для риби. Покладіть лимон часточками. Запікайте в духовці близько 40 хвилин.

Реклама
Читати далi
Close