facebook
КУХНЯ

Швидкі мариновані смачні печериці – роблю на всі свята!

Смачно і швидко!

РЕКЛАМА

Складові:

  • свіжі печериці – 500 грам.
  • часник – 3 зубчики.
  • цибуля – 1 головка середнього розміру.
  • болгарський перець -1/2 (нарізати кубиками)

Для маринаду:

  • вода – 1 літр
  • лавровий лист – 1 штука,
  • чорний перець горошком – 5 зерен,
  • сушений майоран.
  •  оцет 9% – 80 мл.
  • сіль – 1,5 ч. л. і цукор – 1 ст. ложка.
  • оливкова олія – 1 ст.л.

Приготування:

Печериці кидаємо в окріп і відварюємо протягом 5 хвилин в трохи підсоленій воді. Відварені гриби відкидаємо на друшляк.

РЕКЛАМА

Для маринаду: 1 л. води доводимо до кипіння, додаємо лавровий лист, перець і майоран. Варимо близько 2-3 хвилин. Потім знімаємо з вогню, вливаємо оцет і оливкову олію. Додаємо сіль, перець за смаком.

Печериці (якщо великі) розрізаємо навпіл, укладаємо в керамічний глибокий посуд, зверху висипаємо кубики перцю, подрібнену цибулю і часник. Заливаємо гарячим маринадом і накриваємо кришкою і залишаємо охолоджуватися. Потім прибираємо в холодильник на 12 годин.

Related Articles:

Close