КУХНЯ

Сік з гарбуза: смачно і дуже корисно

 

Джерело: yak-zrobyty.in.ua

 

Найсмачніший сік виходить з добре стиглого гарбуза. Приготування соку займе зовсім небагато часу. А взимку він підсилить ваш імунітет. Якщо гарбузи є де зберігати і вони не гниють, то, звичайно, кориснішим буде свіжовичавлений сік.

РЕКЛАМА

У випадку, що вам треба переробити гарбузи, є хороший рецепт для консервування соку.

 Вам знадобляться:

3,5 кг гарбуза;

5 л води;

РЕКЛАМА

0,5 кг цукру;

2 ч. ложки лимонної кислоти.

Приготування:

Миємо гарбуз, очищаємо шкірку, ріжемо на шматочки.

Висипаємо порізаний гарбуз у каструлю, бажано емальовану, заливаємо водою і кип’ятимо 10 хвилин.

Охолодіть, процідіть через сито. М’якоть розітріть у блендері.

З’єднайте м’якоть разом з рідиною, додайте цукор і лимонну кислоту.

Проваріть 20 хвилин.

Залийте сік у стерильні банки, закатайте і окутайте.

Гарбузовий сік чудово поєднується з яблучним, грушевим, морквяним. Підберіть поєднання відповідно до власного смаку.

 

Related Articles:

Close