КУХНЯ

Солимо горбушу! Фоторецепт

Як засолити горбушу? У домашніх умовах це зробити дуже просто! Смачна малосольна горбуша без шкідливих домішок та консервантів!  Ось вам найдоступніший рецепт засолювання рибки! І продуктів мало і часу займає небагато, а результат – просто пальчики оближеш!

Інгредієнти:
сіль кам’яна
шматок горбуші

Приготування:
1. Рибу помити, почистити ножем від луски і слизу. Взяти будь-який фрагмент риби – навіть хвостик, краще передню частину – вона більш соковита, але що вже є під рукою, те і солимо.
2. На спинці зробити надріз (щоб краще просолилася):

Реклама

3. Посолити розріз,а на дно тарілки висипати сіль і зверху горбушу теж рясно обсипати сіллю

4. Ступінь солоності горбуші залежить в основному від часу засолювання.
5. Ставимо зверху прес: тарілочку на яку встановити що-небудь важке – 3 літрову банку, наповнену водою (або наприклад маринованими огірками).
6. Ми залишаємо на 12-15 годин в холодному місці, можна добу.
7. Потім знімаємо прес, змиваємо сіль з горбуші під струменем холодної води.
8. Відділяємо від кісток і ріжемо на порційні шматочки, подаємо до столу, заливши олією!

До речі, якщо посолити всю рибку, можна її відразу обробити і перекласти в контейнер, теж заливши олією, зберігати її в такому вигляді треба в холодильнику 3-4 дні.

Ось і все, тепер ви знаєте як засолити горбушу в домашніх умовах.
Смачного!

Реклама
Читати далi

Також цiкаво:

Close