ЗДОРОВ'Я

Список овочів, без яких організму буде складно

Свіжі овочі приносять організму неабияку користь. Ми підготували для вас перелік овочів, вживання яких покращить стан вашого організму та підвищить імунітет. Обов’язково додайте їх до свого раціону та намагайтесь вживати їх часто.

1. Броколі
У складі броколі є багато антиоксидантів, які допомагають організму боротися з раком. Дослідження показують, що у людей, які вживають броколі приблизно 5 разів в тиждень вдвічі менша ймовірність розвитку раку сечового міхура, ніж у тих, хто взагалі не вживає броколі.

РЕКЛАМА

2. Горох
Споживання гороху, як і броколі, теж зменшує ймовірність розвитку раку. Це довело дослідження у Міжнародному журналі раку. Горох можна вживати як гарнір, додавати в інші страви, салати або супи. В інтернеті є дуже багато рецептів, як можна смачно вживати горох. Так він вам не набридне, а буде приносити колосальну користь.

3. Шпинат
У шпинаті є багато каротиноїдів – це антиоксиданти, які сприяють збереженню гарного зору. А ще, каротиноїди допомагають запобігти дегенерації жовтої плями (основна причина сліпоти у літніх людей). У шпинаті дуже багато корисних речовин та вітамінів. Він збагачує організм поживними речовинами, виводить шлаки та токсини.

4. Кукурудза
Кукурудза корисна в будь-якому вигляді. Одне дослідження показало, що чим довше ви готуєте кукурудзу, тим більше в ній лютеїну – антиоксиданту, який бореться зі сліпотою у літніх людей.

5. Цибуля
Від антиоксидантів, які є в цибулі організм отримує неймовірну користь. Особливо, якщо ви вживаєте цибулю у сирому вигляді. Якщо ви готуєте цибулю на сильному вогні, вона втрачає більшість корисних властивостей. Цибуля зміцнює імунітет та захищає наш організм від вірусів.

6. Паростки брюссельської капусти
Брюссельська капуста теж корисна своїми антиоксидантами. Особливо корисними є її паростки. У половині склянці паростків є приблизно 80% щоденної норми вітаміну С, який допомагає організму боротися з катарактою та серцево-судинними захворюваннями. Ще одна вагома перевага включити паростки у свій раціон – легкість приготування. Досить тільки трохи підсмажити паростки на сковороді та отримаєте чудовий та дуже корисний гарнір.

7. Листова капуста
Листову капусту не дарма називають «королевою зелених овочів». Це найкорисніший овоч у якому дуже багато вітаміну С. Листова капуста знижує рівень шкідливого холестерину в організмі.

РЕКЛАМА

8. Буряк
Буряк дуже корисний своїм складом. Він містить дуже багато антиоксидантів, які допомагають боротися з раком. Але, не тільки буряк є корисний. Його листя теж. Вживати листя буряку можна по різному. Це найпоживніша частина овоча.

9. Паростки люцерни
Паростки мають у своєму складі багато бета каротину, який захищає організм від розвитку раку легенів, підтримує стан наших нігтів, кісток, зубів, шкіри, волосся та навіть ясен. Паростки люцерни мають також в своєму складі вітамін Е. Він запобігає серцевим нападам та знижує ризик розвитку раку сечового міхура.

10. Болгарський перець
У середньому болгарському перці міститься тільки 32 калорії, але це не заважає йому бути одним із найкориснішим овочем. Один болгарський перець забезпечить ваш організм вітаміном С у неймовірних кількостях, подумайте тільки – аж 150% добової норми. Також, склад перцю допомогає запобігти появі атеросклерозу, який призводить до хвороб серця.

Джерело: pixabay

Related Articles:

Close