КУХНЯ

Сирна запіканка з гарбузом без манки і борошна

У нас в родині всі дуже люблять гарбуз і ми багато з нього готуємо страв. Ось така запіканка для сніданку вихідного дня, та й не тільки для сніданку думаю сподобається навіть нелюбителям гарбуза.
А можна її приготувати і з вечора, а на сніданок буде смачна сирна запіканка з гарбузом! Запіканка ніжна, більше схожа на десерт. Смак гарбуза тут майже і непомітний.
Інгредієнти, необхідні щоб приготувати сирну запіканку з гарбузом:
сир 500 г
пюре печеного гарбуза (500 г в начинку + 100 г в заливку) 600 г
цукор (100 г в сир + 70 г на гарбуз + 20 г в заливку) 190 г
яйце (2 в сир + 2 в гарбуз + 1 в заливку) 5 шт.
крохмаль кукурудзяний (з невеликими гірками, 1 ст. л. на гарбуз + 1 ст. л. в сир) 2 ст.л.
мак (не обов’язково) 25 г
апельсин (цедра) 1 шт.
сметана (заливка) 100 г

Реклама


Приготування:
Мак проварити хвилин 15 на середньому вогні, воду злити, мак просушити, я викладала на серветку. Сир з 100 г цукру подрібнити блендером до однорідної маси. Додати 2 яйця, 1 ст. ложку крохмалю, мак, перемішати.
Для будь-якої випічки я м’якоть печеного гарбуза віджимаю через марлю, складену в три-чотири шари. 500 г пюре гарбуза – це вже потрібна консиситенція. Гарбуз, 70 г цукру і цедру апельсина подрібнити блендером, додати 2 яйця, 1 ст. ложку крохмалю, перемішати.
Дно рознімної форми 22 см застелити пекарським папером, змастити маслом папір і стінки форми, можна обсипати борошном. Викладати начинки по черзі строго в центр по столовій ложці. Начинки бажано щоб були однієї консистенції.
Постукати злегка формою з сирно-гарбузовою масою по столу, щоб маса розподілилася рівномірно в формі.
Щоб при розрізанні сирної запіканки у нас вийшов гарний малюнок, провести дерев’яною шпажкою від стінок форми до центру кілька “промінчиків”. Поставити запіканку в розігріту до 170 град. духовку хвилин на 40-50 до готовності.
Для заливки змішати сметану, 20 г цукру, 1 яйце і 100 г гарбузового пюре.
Витягнути готову сирну запіканку з гарбузом з духовки, залити заливкою і ще поставити запікатися хвилин на 7-10. Готову запіканку остудити у формі, і тільки тоді зняти бортики від форми.

Реклама
Читати далi

Також цiкаво:

Close