ЦІКАВО

Така різна сіль: яка для чого

Чим вони відрізняються – дізнайтеся прямо зараз, пише джерело.

Столова сіль

Це звичайнісінька сіль, сипучої або в пресованої форми. Продається в пакетах, досить солона. Її слід купити, якщо потрібно консервувати або маринувати.

Очищена сіль

Реклама

Це звичайна сіль, яка пройшла додаткову процедуру очищення. Їй притаманне незначний освіжаючий післясмак. Її найчастіше використовують професійні кухарі на своїх кухнях. Застосовується при приготуванні будь-яких страв, а також в якості приправи.

Йодована сіль

Ця сіль додатково збагачена йодом і рекомендується в їжу тим, у кого є його недолік. Надлишок йоду в організмі небажаний, тому слід обережно приймати її без показань. Йод при приготуванні не відчувається.

Морська сіль

Ця сіль є продуктом випарювання морської води. Така сіль дуже корисна за рахунок високого вмісту в ній мінеральних речовин, але на смак вона не кожному сподобається. Текстура велика, колір з синюватим відтінком.

Реклама
Читати далi
Close