facebook
КУХНЯ

Тісто пісне дріжджове

Я обожнюю займатися з пісним дріжджовим тістом, особливо коли воно просте, як це. Рецепт цього пісного тіста вже давно облетів весь Інтернет. Скажу правду, довго мене бентежила в цьому тісті відсутність яєць і молока, думала, буде пусте. Але на моє здивування, вийшла неймовірно ароматна і повітряна як пух випічка. Та ще й як просто і економно! Рекомендую однозначно!
Інгредієнти:
0,5 літра води;
картопля – 1 штука (близько 180-200 грам);
сухі дріжджі – 3 чайні ложки;
цукор – 1-2 столові ложки (я додавала 3 столові ложки);
сіль – 1 чайна ложка;
близько 7 склянок борошна (у мене пішло 6,5);
соняшникова олія – склянка.

РЕКЛАМА


Приготування:
Картоплю очистити, дрібно порізати і відварити. Варіть картоплю до повної готовності, нічого, навіть якщо вона трохи розвариться.
Подрібнюємо її за допомогою блендера або просто можна потовкти. Води не зливаємо! Консистенція вийде, як тісто для млинців. Повністю не охолоджувати, нехай температура буде 40-45 ° С.
Тепер можна приступити і до приготування самого тіста. Вилийте картопляну суміш, додайте туди дріжджі, сіль, цукор і соняшникову олію (але не всі, залиште трохи, щоб додати пізніше).
Додаємо декілька склянок борошна, перемішуємо і залишаємо тісто при кімнатній температурі на 30 хвилин. Накрийте кришкою. Через зазначений час додаємо залишок соняшникової олії і борошна. Але не все відразу, а поступово, весь час вимішуючи тісто.
Поки тісто можна вимішувати лопаткою, потім викладіть його на стіл, замісіть м’яке і ніжне тісто. Мисочку змастіть рослинною олією, викладіть туди тісто, дайте йому підійти. Потрібно, щоб тісто збільшилася в два рази.
Потім приступайте до готування. Це картопляне тісто ідеально підходить для пиріжків на сковороді, солодких булочок в духовці. Незважаючи на те, що в ньому нема молока і яєць, тісто дуже смачне виходить. Смачного!

РЕКЛАМА

Related Articles:

Close