facebook
КУХНЯ

Торт “Карпатка”

Одного разу подруга подарувала мені неймовірний подарунок – величезний еклер, який зайняв половину столу. А який смачний, ароматний, не передати словами!

Справжнім шедевром кулінарного мистецтва виявився заварний торт «Карпатка». Він ідеальний для ледачих ласунів. Рекомендую тобі відкласти всі справи і записати цей рецепт. Попереду свята, він точно стане в нагоді!

РЕКЛАМА

 

ІНГРЕДІЄНТИ ДЛЯ ТІСТА
250 мл води
125 г вершкового масла
180 г борошна
5 яєць
дрібка солі
25 г цукрової пудри для посипання

ІНГРЕДІЄНТИ ДЛЯ КРЕМУ

500 мл молока
200 г вершкового масла
50 г борошна
50 г крохмалю
150 г цукру
15 г ванільного цукру


Приготування
Насамперед займемося тістом. Налий в каструльку воду, поклади нарізане шматочками масло і сіль. Розплавляється суміш на повільному вогні, постійно її помішуй. Не кип’ятити!
Як тільки масло розплавиться – зніми з вогню. Додай борошно і добре перемішай. Знову повертай суміш на плиту і вари до тих пір, поки тісто не скачається в кулю. Це займе приблизно 3 хвилини. На дні каструльки почне утворюватися скоринка.
Переклади тісто у велику миску і змішуй з яйцями, додаючи їх по одному. Стеж, щоб тісто не було рідким. Краще робити це лопаткою, а не міксером. Останнє яйце збий і додавай частинами. Тісто має бути густим, однорідним і блискучим.

Виклади тісто на застелене папером деко. Можна робити це ложкою або шприцом, щоб сформувати «гори». Чим більше недбалості – тим красивіше. Можеш зробити поверхню рівною, це не вплине на смак.

Випікати 35 хвилин в духовці, розігрітій до 200 градусів. В цей час дверцята краще не відкривати.

Поки тісто випікається, приготуємо крем. Масло краще дістати з холодильника заздалегідь, воно має бути м’яким. Підігрій в сотейнику 100 мл молока. Зніми з плити, додай борошно, крохмаль і ретельно перемішай, щоб не утворилися грудки. Налий молоко, що залишилося, додай звичайний і ванільний цукор. Заварюй інгредієнти на повільному вогні до загусання. Не забувай постійно помішувати.

РЕКЛАМА

Переклади густий крем в миску і накрий харчовою плівкою, дай повністю охолонути. Так на його поверхні не утворюється скоринка.
Міксером або віночком збий масло. Дуже повільно додавай в нього заварний пудинг, перемішуючи після кожної порції. Стеж, щоб масло не розшарувалося!

Розріж остиглий корж навпіл і щедро виклади крем на одну половину. Різати потрібно вздовж, а не поперек! Якщо у тебе маленька форма, випікай два коржі.

Дуже обережно поклади другу частину коржа на крем, не притискай. Прикрась торт цукровою пудрою і відправ мінімум на годину в холодильник.
Клич гостей і насолоджуйся божественним смаком!
Польський торт «Карпатка» дуже легко перетворюється на вишуканий десерт для примхливих гостей. У рецепті можна використовувати різні варіації крему, додавати фрукти. Фантазуй над прикрасою і готуйся до похвали!

 

Related Articles:

Close