ЦІКАВО

У чому користь руколи?

Джерело: xcook.info

Рукола має не чистий зелений колір. Вона такого легенько гірчичного відтінку. Її додають у салати, супи, другі страви, піци .Рукола  має специфічний смак, тому не усім до вподоби. Але є такі, що спробують раз і більше не можуть без неї.

У складі руколи знаходиться велика кількість поживних речовин (цинк, мідь, натрій, кальцій, фосфор)  та вітамінів ( В1 – В6, В9, А, С, Е, К.). Також вона має велику кількість йоду.

Склад руколи:

РЕКЛАМА

0,66 г жирів

• 1,7 г клітковини

•  2,07 вуглеводів

• 2,59 білків 

Користь руколи:

Вона є великим енергетиком, тому що містить велику кількість макро- і мікроелементів. 

– Захищає від онкологічних захворівань

РЕКЛАМА

– Підвищує працездатність

– Нормалізує водно-сольовий баланс

– Низькокалорійна, тому її рекомендують вживає дієтологи.

– Нормалізує обмінні процеси

– Зміцнює нервову систему

– Покращує процес травлення

– Підвищує рівень гемоглобіну

– Покращує стан організму при захворювання нирок і сечівника

– Покращує стан шкіри, волосся та нігтів

Її рекомендують вживати при цукровому діабеті, стресах та депресіях та під час вагітності ( у період грудного годування сприяє припливу молока).

Також вона корисна тим, хто хворіє на виразку шлунку. Зменшує розмір уже існуючих виразок і попереджає утворення нових, бореться із пошкодженнями стінки шлунка.

Цікавий факт: рукола – дуже добрий афродизіак, вона покращує еректильну властивість у чоловіків.

Вживати руколу не можна лише у двох випадках:

  1. При сечокам’яних хворобах
  2. Наявність алергії на цей продукт

 

 

Related Articles:

Close