facebook
КУХНЯ

Віденське печиво

Віденське печиво готується дуже просто – в його основі – пісочне тісто, а воно, як відомо, найшвидше в приготування і при цьому смачне! Це тісто добре підходить для приготування як солодких, так і несолодних пирогів (наприклад, пиріг з консервованою рибою) і смачного печива.

Інгредієнти: 

Для тіста:
2 яйця
200 г вершкового масла (або маргарину)
200 г (1 склянка) цукру
4 склянки борошна
1/3 чайн. ложки гашеної в оцті соди
¼ чайн. ложки солі

РЕКЛАМА

Для начинки:
8-9 ст. ложок варення з чорної смородини
2 ч. ложки манної крупи

Приготування: 
1.Збити вершкове масло кімнатної температури з цукром і яйцями.

2.Додати ½ борошна і розмішати міксером

3. Потім додати потроху борошно, що залишилося і гашену в оцті соду, добре розмішати міксером або вимісити тісто руками. Тісто має вийти пружне і еластичне.

4.Беремо 1/3 частину пісочного тіста, загортаємо ковбаскою в харчову плівку (так воно швидше охолоне) і відправляємо в морозилку на 10-15 хвилин.

5.В цей час включаємо духовку нагріватися до 170 градусів.  Рівномірно розподіляємо решту тіста на деко, зробивши невисокі бортики, щоб не витікало варення.

6.На тісто кладемо варення. Використовувати можна будь-яке варення на ваш смак: варення з полуниці, варення з малини, абрикосове або смородинове варення.

РЕКЛАМА

7.Щоб тертий пиріг не потік в процесі випічки можна висипати зверху на варення трохи манки, розподіляючи її по всій поверхні, вона в процесі випічки забере зайву вологу, а смак при цьому абсолютно не зміниться!

8. Дістаємо з морозилки тісто і тремо його на крупній тертці, рівномірно розподіливши по поверхні.

Усе! Можна відправляти запікатися в духовку наше віденське печиво. Хвилин на 20-25. Час умовний – залежить від вашої духовки, як пиріг зарум’яниться – виймаємо.

ПОВНІСТЮ охолоджуємо і тільки потім ріжемо на порційні шматочки – віденське печиво. Виходить дуже смачно і дуже бюджетно! Хто спробував шматочок, завжди просить ще, і рецепт смачного віденського печива обов’язково із собою забирає.

Смачного!

Related Articles:

Close