КУХНЯ

Пиріжки на кефірі: смачно і швидко

Такими пухкими пирогами частенько балувала мене бабуся, пекла їх кожного тижня.Ох, як же складно було дочекатися, поки вони хоч трохи охолонуть … Зараз я готую такі пиріжки для своїх рідних, чому вони невимовно раді!
ІНГРЕДІЄНТИ ДЛЯ ТІСТА
500 мл кефіру будь-якої жирності
1 ч. л. соди
1 яйце
2 ст. л. соняшникової олії
500-550 г борошна
50 г вершкового масла
сіль за смаком
ІНГРЕДІЄНТИ (для начинки на вибір)
сосиски або шинка з сиром
тушковані гриби
тушкована капуста
картопляне пюре
сир із зеленню
ПРИГОТУВАННЯ
Кефір змішайте з содою (можна не гасити). Додайте яйце і олію. Борошно просійте і додайте в рідку масу. Вимісіть м’яке тісто. Якщо знадобиться, додайте ще трохи борошна. Припустимо, що тісто буде злегка липнути до рук. Присипте його борошном і, накрийте рушником, залишіть на 10 хвилин.
Тісто для пиріжків скачайте в джгутики і наріжте на 8-9 частин. Шматочки розкачайте, злегка присипаючи борошном, в коржі товщиною з мізинець. По центру викладіть заздалегідь підготовлену начинку, защипніть краї, притисніть і розрівняйте трохи руками. Знову залиште на 2-3 хвилини.

Поки коржі відпочивають, розігрійте сковороду, налийте олії. Потім обсмажте коржі з двох сторін під кришкою.

Розтопіть вершкове масло. Кожний готовий коржик змастіть зверху маслом, можна присипати сіллю. Складіть в миску, накрийте рушником і залиште на 10-15 хвилин. Надзвичайно апетитні, смачні і пишні пиріжки: на сковороді під кришкою їх буквально розпирає!

Реклама

До речі, цю смакоту можна приготувати без начинки і навіть зробити солодкою, варто лише додати декілька столових ложок цукру в тісто або посипати ним вже готові пиріжки.

Реклама
Читати далi

Також цiкаво:

Close