facebook
КУХНЯ

Запечена картопля по-особливому

Картоплю і правда можна назвати національним овочем, але ж ми її готуємо завжди однаково! Пюре, в мундирі, смажена, тушкована. А Ви готували картоплю в рукаві?

Записуйте нову ідею, яка збагатить  щоденне меню!

РЕКЛАМА

Базовий рецепт

  • 1 кг картоплі;
  • 3-4 зубчики часнику;
  • 3 ст. л.  олії;
  • сіль і чорний перець за смаком.

Як готувати

Помийте і почистіть картоплю. Якщо у вас молода картопля, запікайте з шкіркою. Великі  картоплини розріжте на четвертинки. Часник пропустіть через прес або дрібно наріжте. У мисці  перемішайте картоплю, часник, олію і спеції. Добре перемішайте. Підготуйте рукав і відправте в нього вміст миски. Швом вгору покладіть пакет на деко. Запікайте при температурі 180-200 градусів 40-60 хвилин. Щоб вийшла рум’яна кірочка, за 10 хвилин для готовності розріжте верх рукава.

Цей рецепт можна посилити. Ось ще два варіанти заправки з розрахунку на кілограм картоплі.

Заправка по-селянськи

  • 3 ст. л. олії;
  • 10 зубчиків часнику;
  • 0,5 стручки гострого перцю;
  • щіпка паприки;
  • щіпка чорного перцю;
  • 0,5 г солі.

Як готувати

Перець чилі наріжте тонкими кільцями, але не забудьте видалити насіння. Часник порізати ножем. Тепер підготовлені інгредієнти і інші за списком з’єднайте в мисці. Заправте сумішшю картоплю і запікайте, як описано вище.

Пiкaнтна заправка

РЕКЛАМА

  • 4 ст. л. оливкової олії;
  • 2 ст. л. соєвого соусу;
  • 1 ст. л. меду;
  • 1,5 ст. л. гірчиці із зернами;
  • 0,5 ч. л. паприки;
  • 1,5 ч. л солі.

Як готувати

З’єднайте в одній ємності всі інгредієнти. Якщо мед загус, розтопіть його на водяній бані. Заправте картоплю. Плюс рукава в тому, що після нього в духовці немає жирних плям. Готувати одне задоволення! І є дуже смачно!

Потіште рідних новим рецептом!

За матеріалами.

Related Articles:

Close