КУХНЯ

Чорничний сирний торт без випічки

РЕКЛАМА

Готується торт гранично просто – часу на приготування з основою і начинкою йде трохи більше півгодини.
Всі інгредієнти цілком доступні – крім, хіба що, чорниці – але її можна купити в замороженому вигляді. Також можна замінити будь-якою іншою ягодою, пише джерело.
Інгредієнти
для основи:
✓ 200 г цукрового печива
✓ 100 г вершкового масла

РЕКЛАМА

для крему:
✓ 500 г сиру
✓ 500 г сметани (у мене 25%)
✓ 400 г цукру
✓ 200 г чорниці
✓ 200 мл жирних вершків (33-35%)
✓ 2 ст.л. з гіркою желатину


Рецепт приготування
Печиво розмелюємо в крихту, змішуємо з розтопленим вершковим маслом і утрамбовуємо по дну рознімної форми (у мене 22 см). Ставимо в холодильник.Тим часом готуємо крем. Сир протираємо через сито (якщо потрібно) і збиваємо в однорідну масу з цукром і сметаною.
Чорницю перемелюємо в пюре. Сирну масу ділимо на 2 частини – одна повинна бути десь на чверть менше другої. У меншу частину додаємо чорничне пюре і перемішуємо.Желатин замочуємо в невеликій кількості води. Вершки розігріваємо (не до кипіння!) в каструльці, кладемо в них набряклий желатин і розмішуємо до повного розчинення. Ділимо желатинову суміш навпіл і додаємо в обидві половини крему.

Дістаємо форму з холодильника і викладаємо вздовж бортика кільце з пергаменту. Починаємо викладати начинку за принципом пирога “Зебра” – по черзі по кілька ложок то білої, синьої начинки.  Потім, паличкою зверху робимо «розводи» від центру до країв торта і навпаки.
Далі торт потрібно поставити в холодне місце для застигання. Перед подачею зняти бортик, акуратно прибрати пергамент.

РЕКЛАМА

Related Articles:

Close